EXCLUSIV  Tudor Gheorghe și Mirel Palada, scandal monstru. Efect NEAȘTEPTAT după valul de critici

Tudor Gheorghe FOTO AGERPRES
Tudor Gheorghe FOTO AGERPRES

Tudor Gheorghe și Mirel Palada au fost protagoniștii unor scandaluri de proporții în această perioadă.

Practic, ei au transmis mesaje cu puternic caracter național, aspect pentru care au fost criticați. Doar că oamenii care au raportat mesajul lui Mirel Palada sau persoanele care l-au înjurat pe Tudor Gheorghe nu au luat în calcul un aspect: mai precis, popularizarea ideilor transmise de cei doi pe care îi doresc ”reduși la tăcere”. Din exces de zel, deontologii care i-au atacat pe cei doi, de fapt, le-au propagat mesajele.

TVR 1 a difuzat duminică, 26 ianuarie, spectacolul „Degeaba 30", a cărui premieră a avut loc la Sala Palatului pe 21 decembrie 2019, în contextul împlinirii a trei decenii de la Revoluţie. ”O ţară care plânge, care geme şi aşteaptă un decret de la Bruxelles sau Strasbourg", „Cui va mai rămâne această ţară?", ”Procurorii sunt nişte veleitari, nişte oameni mici ce nu gândesc", ”Lanţul de minciuni cu care ne-aţi vândut", dar ”vine vremea să daţi seamă pentru câte rele ne-aţi adus", sunt câteva dintre versurile din spectacolul ”Degeaba 30" care au atras atenţia. Dacă criticii nu ar fi sărit pe Tudor Gheorghe, doar cei care au mers la spectacol, respectiv cei care s-au uitat duminică la TVR 1, ar fi știut de versurile cântate. 

Atacurile vehemente nu au anulat mesajul lui Tudor Gheorghe. Din contră! Practic, ”milițienii” din online au obținut efecte contrare decât cele pe care le doreau, adică nu au decredibilizat personajului, ci din contră!

La fel și în cazul lui Mirel Palada

După ce i-a murit tatăl, Mirel Palada a vorbit despre Telega, comună care a fost construitǎ în jurul exploatǎrii de sare. Pe toatǎ perioada istoriei pre-moderne și moderne a Țǎrii Românești, pânǎ în sec. XX, Telega și Slǎnic Prahova au reprezentat principalele douǎ locații de exploatare a sǎrii, o resursǎ importantǎ a economiei tradiționale. Astfel, Telega s-a dezvoltat inițial pe baza existenței resurselor de sare din subsolul dealurilor sale. De altminteri, etimologia numelui Telega este legatǎ de mijloacele de transport (telegile) cu care se transporta sarea cǎtre sud, cǎtre București și de acolo mai departe, cǎtre Imperiul Otoman. Astăzi nu mai este nimic din ce era pe vremuri, lucru povestit de Mirel Palada după moartea tatălui său. S-a ales praful de tot.

Mesajul sociologului a fost raportat pe Facebook, astfel încât nu a mai putut posta nimic. Dacă criticii nu ar fi ieșit la înaintare, postarea sa ar fi ajuns doar la câteva mii de persoane, prietenii și urmăritorii lui de pe Facebook. Dar prin atacurile aduse de deontologi, i s-a amplificat, de fapt, mesajul și a fost văzut de sute de mii de oameni pentru că scandalul a ajuns în presă și au urmat ecouri peste ecouri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel