Trupa R.E.M, piesa inedită pentru victimele uraganului Dorian, la 8 ani de la despărțire

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Trupa americană R.E.M. a lansat joi un cântec inedit intitulat 'Fascinating' şi va destina fondurile obţinute din vânzare pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de uraganul Dorian în Bahamas, potrivit unui mesaj postat pe contul de Twitter al formaţiei.

'Fascinating', care este disponibil pentru descărcare comercială pe Bandcamp, a fost conceput iniţial pentru a face parte din 'Reveal' (2001) şi reînregistrat în 2004 în studioul Compass Point din Nassau, capitala Bahamas, pentru a fi inclus în albumul 'Around the Sun' (2004), relatează EFE.

Deşi se număra printre piesele favorite ale solistului Stipe, ea nu a ajuns să facă parte din album. "Forma sa de baladă nu se potrivea cu tonul sobru al albumului", se arată în nota de presă postată pe site-ul grupului.

Vezi și: Andreea Bălan, ultimele dezvăluiri înainte de nuntă. Ce surprize a pregătit

Zeci de mii de victime

Uraganul Dorian a lovit insulele Bahamas la începutul acestei luni, provocând cel puţin de 50 morţi, iar peste 76.000 de persoane au fost nevoite să-şi abandoneze casele şi au nevoie de ajutor.

Nu este prima dată când R.E.M. colaborează cu organizaţia Mercy Corps, cu care au intrat prima oară în contact în 2005, în urma devastărilor provocate de uraganul Katrina în New Orleans. Stipe a lansat atunci un disc cu şase piese, cu care a strâns 100.000 de dolari pentru a contribui la programul de ajutoare.

Trupa R.E.M., compusă din Stipe, Mike Mills şi Peter Buck, şi-a anunţat desfiinţarea în 2011 după lansarea a 15 albume de studio de la primul, 'Murmur' (1983), şi vânzarea a peste 85 de milioane de exemplare în întreaga lume, devenind una dintre trupele cele mai de succes din istorie, recompensată cu trei Grammy şi numeroase alte premii.

Fiul Angelinei Jolie, prima reacție publică despre relația cu Brad Pitt: "Va fi ceea ce va fi"

 
 
 
View this post on Instagram

The band is sharing previously unreleased song “Fascinating” to benefit global organization @mercycorps ‘ Hurricane Dorian relief and recovery efforts in the Bahamas. Peter, Mike, and Michael recorded the song in 2004 at Nassau’s Compass Point Studios. It's now available for download for the first time via http://remhq.bandcamp.com. (That Link is in our profile) You can stream the song for free on Bandcamp and download it for a minimum donation of $2 or an amount of your choosing. Proceeds will go directly to Mercy Corps’ emergency response and recovery efforts in the Bahamas. Read the full press release at remhq.com (sorry... you’ll have to copy and paste this one) #mercycorps #bahamasreliefeffort #fascinating #remhq

A post shared by R.E.M. (@rem) onSep 12, 2019 at 6:07am PDT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel