Trump "taie" principala sursă de știri a jurnaliștilor de la Casa Albă

Administrația Donald Trump a anunțat vineri că nu va reactiva registrul public on-line al vizitatorilor de la Casa Albă introdus sub Barack Obama, invocând motive de securitate și de confidențialitate, transmite AFP.

Registrul cuprindea lista persoanelor care au intrat la Casa Albă — inclusiv congresmeni, responsabili, demnitari, ambasadori și responsabili străini. 

Acest registru a fost o mină de informații pentru mass-media și ONG-uri care examinau eventualele conflicte de interes din rândul executivului.

La scurt timp după venirea la putere a lui Donald Trump la 20 ianuarie, baza de date a devenit indisponibilă. Iar vineri, Casa Albă a confirmat că nu o va mai publica on-line, registrul public nefiind o obligație legală.

Potrivit executivului, citat de publicațiile Time și Washington Post, decizia a fost luată din cauza unor "riscuri importante pentru securitatea națională și a unor chestiuni de confidențialitate".

O asociație de promovare a transparenței vieții publice au acționat în judecată administrația Obama la începutul mandatului acestuia pentru a obține publicarea registrului. Casa Albă, sub conducerea democraților, a cedat, acceptând de bunăvoie publicarea listei vizitatorilor, pentru prima dată, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel