Trump: SUA se retrag din Acordul de la Paris. Anunț BOMBĂ de la Casa Albă

Donald Trump a anunțat retragerea SUA din Acordul de la Paris privind schimbările climatice. Președintele american a prezentat oficial decizia sa la Casa Albă.

"Pentru a proteja cetățenii americani, Statele Unite ale Americii se retrag din Acordul de la Paris privind schimbările climatice", a spus Donald Trump, arătând că, în timp ce SUA au făcut eforturi să respecte acest acord, alte țări ale lumii, precum India, au profitat de situație. Donald Trump a afirmat că Acordul de la Paris a fost până acum în dezavantajul Statelor Unite.

"Acordul nu a eliminat locurile de muncă în domeniul cărbunelui, ci doar le-a transferat din Statele Unite în alte țări străine", a spus Trump. "Acest acord este mai puțin despre climă și mai mult despre alte țări care au câștigat un avantaj financiar uriaș față de Statele Unite", a mai spus el. "Am fost ales să reprezint cetățenii din Pittsburgh, nu pe cei din Paris", a adăugat Trump.

Amintim că la recentul summit G7 din Sicilia, Donald Trump a refuzat să-și afirme susținerea față de Acordul de la Paris, arătând în schimb că are nevoie de timp pentru a lua o decizie. El a transmis ulterior pe Twitter că își va anunța decizia în cursul acestei săptămâni.

 

Acordul de la Paris, încheiat în decembrie 2015, vizează limitarea creșterii temperaturii globale sub pragul de 2 grade C comparativ cu nivelurile preindustriale.

știrea se actualizează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel