EXCLUSIV  Trump sporește presiunea. Iran, miză la final de mandat. ”Două dosare pe care le are pe masă” VIDEO

Donald Trump FOTO AGERPRES
Donald Trump FOTO AGERPRES

Analistul Dan Dungaciu consideră că Donald Trump va spori negocierile pentru ca un dosar privind Iranul să fie pus pe masă la finalul madatului său. O miză ”personală” a președintelui SUA. 

Dan Dungaciu a vorbit despre prioritățile pe care le are Donald Trump până la finalizarea mandatului. Într-un interviu exclusiv pentru DCNews, analistul a susținut că Trump nu caută războiul cu Iranul, dar are totuși o altă miză importantă:

”La ceea ce trebuie să ne așteptăm noi în 2020 este la o accelerație a negocierilor pe care Trump le va face pentru ca un dosar să fie pus pe masă. Donald Trump stă foarte bine pe capitolul de politică internă. Ce ar putea să rezolve, după părerea mea, sunt două lucruri. Iranul sau Coreea de Nord. Astea sunt cele două dosare pe care le are pe masă. Este interesant de urmărit. El nu are nevoie de războaie. Nu vrea implicarea armatei americane în războaie. Trump nu va face război. Va trebui să transmită mesajul în lume că dacă vrea poate face și război, dar nu va face asta decât dacă este în interesul nemijlocit, concret, verificat, al Statelor Unite.”

Ce așteaptă Trump. Care este miza

Întrebat ce ar putea aștepta Donald Trump de la Iran, analistul a răspuns: 

”Un tip de înțelegere. Oprirea programului nuclear... Problema a fost creată de Obama când a dat Iranului posibilitatea să devină hecebon în zonă. Chestia asta a fost o greșală strategică de matelare a Irakului. L-a lăsat pe Iran singur. (...) Prin acordul pe care Obama l-a semnat i-a dat posibilitatea Iranului să se dezvolte economic. (...) E riscant, joacă prea tare. Iranul ar putea să fie o înțelegere în pofida faptului că nu există nimic peste care Trump să poată trece. (...) Dacă reușește să pună pe masă un dosar Iranian, o miză personală a lui Trump, ca să îi demonstreze lui Obama că a fost un președinte inadecvat, atunci când își face bilanțul va putea să spună iată lista, mi-am îndeplinit obiectivele”, a mai spus Dan Dungaciu. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel