Trump, sancțiuni ferme împotriva Turciei. "Sperăm că nu vom fi obligaţi să le utilizăm"

Donald Trump
Donald Trump

Donald Trump a autorizat, fără să le activeze deocamdată, sancţiuni foarte ferme împotriva Turciei, care desfăşoară o ofensivă în nordul Siriei contra unei miliţii kurde, a afirmat vineri în cursul unei conferinţe de presă secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, notează AFP.

Acest decret de sancţiuni pe care trebuie să îl adopte Donald Trump urmăreşte "să descurajeze Turcia de a extinde ofensiva sa militară în nord-estul Siriei", a declarat Steven Mnuchin, fără să precizeze dacă extinderea ar trebui înţeleasă în termeni de geografie sau de timp, potrivit Agerpres.

"Sunt sancţiuni foarte puternice. Sperăm că nu vom fi obligaţi să le utilizăm, dar putem neutraliza economia turcă dacă va fi necesar", a avertizat secretarul american al Trezoreriei într-o conferinţă de presă.

Sancţiunile punitive se vor putea aplica oricărei persoane asociate cu autorităţile la putere la Ankara, a adăugat Steven Mnuchin.

Trump "este preocupat de ofensiva militară"

Preşedintele Trump "este preocupat de ofensiva militară în curs şi de eventualitatea ca persoane civile, infrastructuri civile, minorităţi etnice sau religioase să fie luate ca ţintă", a subliniat demnitarul american.

Pentru liderul administraţiei de la Casa Albă, este "imperativ" ca Turcia să nu permită niciunuia dintre combatanţii grupării Stat Islamic (SI) să scape". Forţele kurde au afimat că cinci jihadişti ai SI au evadat vineri dintr-o închisoare din apropierea oraşului Qamishli, în nord-estul Siriei, după raiduri aeriene turce în împrejurimi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel