Trump-ONU. Răspuns pentru presedintele SUA, după amenințarea cu tăierea fondurilor

Statele membre ale ONU "nu sunt intimidate" de ameninţările lui Donald Trump de a retrage finanţarea dacă vor vota împotriva SUA în problema Ierusalimului, a declarat joi, în faţa Adunării Generale a Naţiunilor Unite, ambasadorul Turciei la această organizaţie, Mevlut Cavusoglu, informează agenţia de presă dpa.

Cavusoglu a calificat comentariile lui Trump pe marginea votului drept încercări de intimidare şi a subliniat că SUA se înşeală dacă cred "că demnitatea şi cuvântul statelor membre sunt de vânzare".

"Poţi fi puternic, dar asta nu înseamnă că ai dreptate", a adăugat Cavusoglu.

Adunarea Generală a ONU este chemată, după vetoul american luni în Consiliul de Securitate, să voteze joi asupra unui proiect de rezoluţie condamnând recunoaşterea unilaterală de către Statele Unite a Ierusalimului drept capitală a Israelului. Preşedintele american Donald Trump a ameninţat miercuri cu tăierea ajutorului financiar pentru ţările care vor vota în favoarea proiectului de rezoluţie a Naţiunilor Unite care cere Statelor Unite să renunţe la decizia de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.

La rândul său, ambasadorul palestinian la ONU, Riyad al Maliki, a declarat că proiectul de rezoluţie a ONU care solicită SUA să renunţe la decizia de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului nu este dictat "de nicio animozitate faţă de SUA", ci constituie o reacţie la "agresiunea" pe care o reprezintă decizia lui Trump de a muta ambasada SUA.

La 6 decembrie, preşedintele american Donald Trump a anunţat că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a statului Israel, anunţ ce a marcat o schimbare majoră a politicii Washingtonului în Orientul Mijlociu. Totodată, Trump a cerut Departamentului de Stat al SUA să înceapă pregătirile pentru a muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel