Trump, măsură imediată după întâlnirea cu Kim Kardashian

kim kardashian donald trump
kim kardashian donald trump

Preşedintele american Donald Trump a eliberat miercuri o femeie de 63 de ani condamnată la închisoare pe viaţă, o decizie salutată de vedeta de reality-show Kim Kardashian care a pledat la Casa Albă, în urmă cu o săptămână, cauza deţinutei, transmite AFP. 

Beneficiara măsurii de clemenţă, Alice Marie Johnson, a părăsit miercuri după-amiaza închisoarea din statul Alabama unde îşi ispăşea pedeapsa. 

Televiziunile locale au arătat-o alergând şi aruncându-se în braţele rudelor, care au aşteptat-o cu buchete de flori. 

Alice Marie Johnson a fost prezentată ca un deţinut model, într-un comunicat al executivului american, Casa Albă explicând că această străbunică "a executat aproape 22 de ani într-o închisoare federală pentru un delict comis fără antecedente judiciare". 

Implicată într-un caz de trafic de cocaină, Johnson a fost condamnată în 1996 la închisoare pe viaţă, în conformitate cu o legislaţie foarte represivă, cu pedepse grele, pentru astfel de infracţiuni. 

O sentinţă "prea severă în raport cu infracţiunea", a subliniat miercuri ACLU, o organizaţie americană de apărare a libertăţilor, care i-a mulţumit preşedintelui şi l-a îndemnat să comute şi alte "condamnări grele".

Eliberarea, la o săptămână după vizita lui Kim Kardashian la Casa Albă

Conform administraţiei penitenciare, Alice Johnson a avut un comportament exemplar în închisoare timp de două decenii, fiind o sursă de inspiraţie pentru alte deţinute şi muncind din greu pentru a se reabilita. 

Eliberarea acordată de Trump survine la o săptămână după vizita la Casa Albă a lui Kim Kardashian, care i-a cerut preşedintelui american să-i ofere deţinutei o a doua şansă. 

Potrivit Constituţiei Statelor Unite, preşedintele poate fie să anuleze o condamnare decisă de justiţia federală, fie să reducă pedeapsa unui deţinut. 

Înainte de a-şi încheia mandatul, Barack Obama a comutat pedeapsa cu închisoarea pentru sute de persoane condamnate în majoritate în cazuri de droguri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel