Trump, plan de LOVITURĂ pentru WhatsApp. Funcție importantă, INTERZISĂ

WhatsApp
WhatsApp

După lovitura pe care Donald Trump a dat-o producătorului chinez de telefonie mobilă, Huawei, se mai pregătește ceva.

Potrivit lui Andro4all, Guvernul Statelor Unite are în plan să interzică o funcție extrem de importantă. Autoritățile din SUA vor să interzică prin lege criptarea conversațiilor pe care oamenii le au pe WhatsApp, dar și pe iMessage, Facebook Messenger, Telegram, și a alte platforme de mesagerie.

Tehnicile de criptare făceau un lucru extrem de important: conținutul mesajelor putea fi citit doar de către expeditor și receptor. În cazul în care interdicția lui Donald Trump merge mai departe, companiile ar trebui să oprească utilizarea acestor tehnici de criptare. Acest lucru ar putea duce la un mare pericol pentru utilizatorii serviciilor de mesagerie: hackerii ar avea acces ușor la ușa către interceptarea mesajelor dumneavoastră.

Dacă acum se vorbește, din ce în ce mai clar, despre o posibilă interzicere prin lege a criptării mesajelor trimise pe WhatsApp sau alte rețele, este greu de spus ce șanse sunt ca legea să fie adoptată. Rămâne de văzut ce lovitura va da Donald Trump după episodul cu Huawei.

Criptarea integrală pe WhatsApp

Dreptul la confidențialitate și securitate este înscris în ADN-ul nostru, de aceea, WhatsApp a introdus procesul de criptare integrală. Atunci când mesajele, pozele, clipurile video, mesajele vocale, documentele, actualizările de stare și apelurile dumneavoastră sunt criptate integral, acestea devin securizate și nu pot fi accesate de către terți.

Criptarea integrală oferită de WhatsApp asigură faptul că doar dumneavoastră și persoanele cu care discutați puteți citi ceea ce se trimite, fără ca nimeni altcineva să o mai poată face, nici măcar WhatsApp. Mesajele sunt protejate prin intermediul unui lacăt, iar cheia specială necesară pentru a le debloca și citi se află doar în posesia dumneavoastră și a destinatarului. Pentru a asigura o protecție suplimentară, fiecare mesaj trimis are un lacăt și o cheie unice. Acest proces are loc automat, nefiind necesar ca să activați vreo setare specială sau să organizați conversații secrete pentru a vă securiza mesajele.

Important: Criptarea integrală este activă întotdeauna. Nu există nicio posibilitate de a dezactiva procesul de criptare integrală.

Ce rol are ecranul „Verificați codul de securitate" din ecranul cu detaliile unui contact?

Fiecare conversație are propriul său cod de securitate, care are rolul de a confirma faptul că sunt criptate integral apelurile și mesajele trimise către conversația respectivă.

Notă: Procesul de verificare este opțional și este utilizat doar pentru a confirma faptul că mesajele pe care le trimiteți sunt criptate integral.

Acest cod poate fi găsit în ecranul cu detaliile contactului, sub forma unui cod QR sau a unui număr format din 60 de cifre. Codurile sunt unice fiecărei conversații în parte și pot fi comparate între participanți pentru a confirma faptul că mesajele trimise către conversație sunt criptate integral. Aceste coduri de securitate sunt versiuni vizibile ale cheilor unice folosite în procesul de criptare. Nu vă faceți probleme, numărul nu este cheia propriu-zisă – aceasta rămâne mereu secretă.

Pentru a verifica faptul că o conversație este criptată integral

Deschideți conversația.

Apăsați pe numele contactului pentru a accesa ecranul cu detaliile contactului.

Apăsați pe Criptare pentru a vedea codul QR și numărul din 60 de cifre.

Dacă sunteți fizic alături de partenerul de discuție, unul dintre dumneavoastră poate scana codul QR al celuilalt sau vă puteți compara numerele din 60 de cifre. Dacă scanați codul QR iar acesta coincide, se va afișa un semn verde de bifare. Atunci când codurile coincid, puteți să fiți siguri că nimeni nu vă poate intercepta mesajele sau apelurile.

În cazul în care codurile nu coincid, cel mai probabil ați scanat codul atribuit altui contact sau număr de telefon. Dacă partenerul de discuție a reinstalat recent WhatsApp sau și-a schimbat telefonul, vă recomandăm să reîmprospătați codul, trimițându-i un nou mesaj și apoi scanând din nou codul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel