Trump-Kim Jong Un, nouă întâlnire. Ce declară preşedintele sud-coreean

Donald Trump
Donald Trump

Anunţul unei noi întrevederi la nivel înalt între preşedintele Donald Trump şi omologul său din RPD Coreeană, Kim Jong Un, constitue un progres remarcabil în negocierile pentru pacea în peninsula coreeană, deşi persistă îndoieli în privinţa denuclearizării, a declarat luni preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, transmite AFP.  

Preşedintele american şi liderul nord-coreean urmează să se întâlnească din nou, pe 27-28 februarie, după întrevederea istorică din iunie 2018. 

Liderul de la Phenian şi preşedintele american au semnat, în iunie 2018, la Singapore, o declaraţie vagă în favoarea „denuclearizării peninsulei coreene”. Până în prezent nu s-a înregistrat însă niciun progres, cele două părţi confruntându-se asupra sensului exact al acestui angajament.

Analiştii estimează că cea de-a doua întrevedere va trebui să conducă la rezultate concrete pentru a se evita reînvierea crizei nucleară nord-coreene.

„Pentru noi, epoca păcii şi a prosperităţii în peninsulă s-a apropiat”, a declarat preşedintele Moon în prima sa reacţie publică după anunţul organizării unei noi întrevederi a liderilor nord-coreean şi american. El a recunoscut că mai sunt încă numeroase îndoieli asupra încheierii cu succes a denuclearizarea peninsulei şi a procesului de pace. Preşedintele sud-coreean a adăugat că cele două Corei şi SUA au continuat discuţiile asupra subiectului pentru că „au o încredere solidă în direcţia pe care trebuie să o urmeze istoria”, notează Agerpres.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Trump a prezentat „Starea Naţiunii". Borza: Aviz amatorilor, Iohannis și Dragnea


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel