Trump: Cel mai mare abuz din istorie

Donald Trump
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump i-a acuzat marţi pe democraţi de 'cel mai mare abuz de putere în istoria' Statelor Unite ale Americii, după ce aceştia au lansat cu o zi în urmă o serie de anchete parlamentare împotriva sa, informează AFP.

'Democraţii obstrucţionează justiţia. Ei se lansează într-o mare cruciadă disperată în căutarea unei crime, în timp ce adevărata crimă este ceea ce fac democraţii şi ceea ce au făcut!', a denunţat Trump într-o postare pe Twitter, însoţită de o alta scrisă cu majuscule: 'Preşedinte hărţuit!'

Beneficiind de majoritate în Camera Reprezentanţilor, ceea ce le-a întărit poziţia, democraţii şi-au intensificat luni atacurile împotriva lui Donald Trump, lansând şi extinzând mai multe anchete parlamentare potenţial explozive, de la suspiciunile privind complicitatea cu Rusia şi cumpărarea tăcerii unor presupuse dame de companie contra cost, până la afacerile din familia lui Donald Trump.

Ei au cerut în special Casei Albe şi şefului diplomaţiei americane Mike Pompeo să le ofere detalii despre convorbirile dintre preşedintele SUA şi omologul său rus, Vladimir Putin.

Democraţii vor să ancheteze suspiciunile de corupţie

De asemenea, democraţii au somat 81 de personalităţi şi organizaţii, între care doi fii ai miliardarului republicani, Eric şi Donald Jr., precum şi ginerele său Jared Kushner, să le pună la dispoziţie documente pentru a alimenta o nouă amplă anchetă lansată luni.

Cu aceste documente, democraţii vor să ancheteze suspiciunile de 'obstrucţionare a justiţiei, corupţie şi alte abuzuri de putere din partea preşedintelui Trump şi a asociaţilor săi şi a membrilor administraţiei sale', precizează Comisia judiciară din Camera Reprezentanţilor.

O anchetă 'falsă', a reacţionat luni Donald Trump, afirmând totodată că el 'cooperează' cu toate anchetele în curs de desfăşurare.

'Democraţii îl hărţuiesc pe preşedinte pentru a deturna atenţia de la programul lor radical', a declarat la rândul său purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Ei 'sunt mai interesaţi de jocurile politice patetice şi de a satisface o bază radicală şi stângistă decât de a oferi rezultate concrete cetăţenilor noştri. Democraţii nu caută adevărul, ei vor să-l atace pe preşedinte', a adăugat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel