Trump amenință Iranul: Ar trebuie să fie foarte atenți

Donald Trump
Donald Trump

Preşedintele Donald Trump a lansat marţi un nou avertisment la adresa Iranului, sfătuind Teheranul să fie ''foarte atent'', dar nu a fost mai explicit, relatează AFP. 

Iranul face multe lucruri rele în acest moment, ei ar face bine să fie foarte atenţi, a declarat liderul de la Casa Albă, răspunzând unei întrebări despre nerespectarea de către Iran a angajamentelor prevăzute în acordul privind programul nuclear al Teheranului, din care SUA s-au retras în urma deciziei lui Trump, care a hotărât în plus să reinstituie sancţiunile împotriva Iranului. 

Teheranul a anunţat la începutul lunii mai că va încălca treptat angajamentele asumate în 2015 dacă ceilalţi semnatari ai acordului nu îi vor permite să ocolească sancţiunile americane ce îi sufocă economia. 

Pe 1 iulie, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a confirmat că Iranul depăşise uşor nivelul autorizat al stocurilor de uraniu slab îmbogăţit, stabilit la 300 kg prin acord, iar luni Teheranul a anunţat că a îmbogăţit uraniu la nivelul de cel puţin 4,5% şi că are în vedere un grad de îmbogăţire a uraniului de 5%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel