Trump amenințare cu rachete. Assad, consultări cu aliații

bashar-al-assad
bashar-al-assad

 Guvernul sirian se consultă cu aliaţii privind ameninţarea Statelor Unite cu o acţiune militară şi dispune de mai multe opţiuni, a declarat miercuri Bouthaina Shaaban, consilieră a preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, într-un interviu acordat unei televiziuni libaneze preluate de Reuters. 

Consiliera a afirmat la postul al-Mayadeen că guvernul Siriei şi principalul său aliat, Rusia, s-au pregătit după lovitura aeriană israeliană de duminica trecută asupra aeroportului T-4 de lângă Homs. Occidentul duce un război psihologic după înfrângerea rebelilor din enclava Ghouta de est de lângă Damasc, iar multe declaraţii ale oficialităţilor americane sunt contradictorii, a arătat ea. 

Miercuri, preşedintele SUA, Donald Trump, a ameninţat că rachetele vor lovi Siria. Şi alte state occidentale discută posibile acţiuni militare împotriva regimului de la Damasc, acuzat că a folosit arme chimice împotriva rebelilor din Ghouta. 

Alianța care susține Siria 

Shaaban a menţionat că din alianţa care susţine Siria fac parte - pe lângă Rusia - Iranul şi miliţiile libaneze Hezbollah. "Consultaţiile între aliaţi sunt în curs şi aceştia nu vor permite evoluţiile dorite de Washington", a susţinut ea. "Regulile de deschidere a ostilităţilor s-au schimbat în favoarea Damascului", a cărui poziţie în conflict s-a întărit, a adăugat consiliera, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel