Trucuri pentru gospodine. Cum să faci cel mai delicios gem de căpşuni
Folosiţi numai căpşuni coapte. Cele crude v-ar putea strica dulceaţa.
Uneori, se pot forma cocoloaşe. Scăpaţi de ele amestecâd dulceaţa în aceeaşi direcţie.
Asiguraţi-vă că aţi tăiat codiţele căpşunelor. Dacă scăpaţi din vedere acest aspect, gemul nu vă va mai ieşi la fel de delicios.
Asigurați-vă că ați spălat căpșunile, chiar dacă acestea sunt pre-spălate.
Cea mai simplă reţetă de căpşuni
Ingrediente
2 kilograme de căpșuni
1 cană de zahăr
2-3 linguri de suc de lămâie
Mod de preparare
Tăiaţi căpşunile şi puneţi zahăr peste ele. Lăsaţi-le aşa toată noaptea. Puneţi toate căpşunile într-o oală mare şi lăsaţi-le la fiert până când se dizolvă zahărul. După ce s-a dizolvat zahărul, adăugaţi zeama de lămâie. Lăsaţi pe foc 30 de minute. Când compoziţia a devenit consistentă, înseamnă că dulceaţa este gata.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News