EXCLUSIV  Trucul cu DNA-ul. Cum încearcă ȘMECHERII să PĂCĂLEASCĂ polițiștii. Dan Georgescu: Mod prostesc de a EPATA

Imaginația șoferilor români nu are limite atunci când își propun să scape de controalele poliției. Recent, a apărut o nouă tentativă care ar trebui, cel puțin teoretic să-i facă scăpați. Polițiștii dau însă asigurări că persoanele care încearcă să folosească această metodă riscă să fie opriți pentru controale chiar mai des decât în mod obișnuit. 

Concret, pe "piața" din România au apărut stickere cu Direcția Națională Anticorupție pe care unii șoferii le lipesc pe parbrizul mașinii, sperând astfel să beneficieze de indulgență din partea polițistilor, sau chiar să scape de verificarea actelor. 

Oamenii legii spun însă că atunci când văd astfel de stickere devin chiar mai atenți, iar riscul șoferilor de a fi opriți în trafic crește semnificativ. Din păcate însă, legislația nu prevede nici o sancțiune pentru cei care folosesc astfel de stickere.

Polițistul Dan Georgescu: Mod PROSTESC de a epata 

Am stat de vorbă în acest sens cu Dan Georgescu, agent șef adjunct de poliție în cadrul IPJ Constanța. El ne-a spus că aceste încercări sunt sortite eșecului din start, considerându-le "un mod prostesc de a epata". 

"Dacă întâlnesc un astfel de caz ma comport normal, dar verific minuțios documentele. Deocamdată nu am întâlnit personal astfel de stickere cu DNA. Cu ceva timp în urmă, erau la modă cele cu IPA. (Asociația Internațională a Polițiștilor - n.r.). Circulă o legendă cum că dacă ai lipit așa ceva, nu mai ești oprit în trafic. Realitatea este tocmai invers. Știm că acel conducător auto încearcă să eludeze legea. Doar cei care evită verificările în trafic se folosesc de astfel de tertipuri. Din păcate, legea nu pedepsește astfel de fapte nici ca și contravenție și nici ca infracțiune. Este doar un mod prostesc de a epata în mod inutil," ne-a spus Dan Georgescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel