Varza şi gogonelele puse la murat trebuie vânturate zilnic, pentru a-şi păstra aroma şi gustul iniţial.
Piureul de cartofi va ieşi pufos, dacă i se adăugă lapte clocotit. Laptele rece sau chiar călduţ întăreşte cartofii.
Borşul adăugat la ciorbe aduce o importantă cantitate de vitamina B.
Vezi și: Smântână de post. Cum se prepară. Gata în 3 minute!
Truc genial pentru o mămăligă fără cocoloașe
Carnea bătrână se găteşte mult mai uşor dacă, înainte cu o zi de a fi preparată, se ţine la loc cald, învelită într-o pânză de în.
Mămăligă iese fără cocoloaşe dacă atunci când turnaţi mălaiul în ploaie, folosiţi ţelul, iar după ce se îngroaşă, învârtiţi cu un făcăleţ sau cu o lingură de lemn.
Peştele se curăţa uşor dacă se face o incizie la baza cozii şi se împing solzii cu degetul în sus (spre cap).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News