Tricou Zidane, licitație. A cucerit Cupa Mondială în 1998

Tricoul cu care Zidane a cucerit Cupa Mondială din 1998 a fost scos la licitaţie.

Legendarul tricou albastru cu numărul 10, purtat de Zinedine Zidane în timpul finalei Cupei Mondiale de fotbal din 1998, câştigată de Franţa în faţa Braziliei (3-0), va fi scos la licitaţie pe 13 octombrie, la Paris, a anunţat organizatorul evenimentului, citat de cotidianul L'Equipe.

Cu un preţ estimativ cuprins între 20.000 şi 40.000 de euro, tricoul respectiv a fost purtat de Zidane în prima repriză a finalei de pe Parc des Princes, în cursul căreia decarul francez a marcat două goluri în poarta Selecao. Tricoul a rămas timp de mai mulţi ani în anturajul familiei jucătorului, înainte de a fi oferit unui prieten care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Suvenir emblematic al acelei finale memorabile pentru fotbalul francez, tricoul nu a fost niciodată spălat în cei 20 de ani care au trecut de atunci, păstrând încă urmele transpiraţiei jucătorului. Cumpărătorul va primi un certificat de autenticitate şi de provenienţă, pe care este menţionat istoricul parcursului tricoului în ultimele două decenii, conform organizatorilor licitaţiei.

Vezi și: Mourinho, înlocuit cu Zidane la Manchester United? Replica portughezului



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel