Tribunalul UE, decizie la solicitarea lui Dragnea

Tribunalul Uniunii Europene a dat o decizie la adresa cererii lui Liviu Dragnea.

Tribunalul UE a respins acțiunea lui Liviu Dragnea în care reclama că a fost condamnat de un complet de judecată care nu era specializat pe fapte de corupție și că ICCJ a dat dovadă de abuz de putere atunci când a ignorat mai multe prevederi europene, solicitând acestui for anularea condamnării.

Liviu Dragnea a înaintat, în data de 26 iulie 2019, o plângere către Tribunalul Uniunii Europene prin care reclama faptul că magistrații instanței supreme care l-au condamnat au încălcat mai multe prevederi legale. În acest context, Liviu Dragnea a cerut forului european anularea condamnării și să dispună rejudecarea procesului, potrivit Mediafax.

Solicitarea lui Dragnea

„Reclamantul solicită Tribunalului: - constatarea încălcării de către autoritatea judecătorească reprezentată de Înalta Curte de Casație și Justiție a prevederilor obligatorii ale tratatelor și anume normele obligatorii din Titlul V spațiul de libertate, securitate si justiție reglementate în Art. 67 din TFUE; - [constatarea] încălcării prevederilor Art. 47 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene în sensul că a judecat cauza subsemnatului în fond, fără să existe complet de judecată specializat pe fapte de corupţie, astfel cum a statuat inclusiv Curtea Constituţională a României prin decizia din 5 iulie 2019 pronunțată în dosarul 642E/25.03.2019; - [constatarea] abuzului de putere manifestat explicit de către autoritatea judecătorească în sensul că a ignorat obligația din Art. 267 alineat 3 din TFUE în legătură cu cererea de trimitere cu titlu preliminar în interpretarea tratatelor, cerere care a fost formulată în termenul legal la instanța națională, în conformitate cu Art. 267 alineat 1 litera (a) și (b) din TFUE”, se arată în ordonanță.

Tribunalul a respins acțiunea lui Liviu Dragnea și a dispus ca fostul lider PSD să suporte cheltuielile de judecată. Decizia a fost pronunțată în 17 decembrie. Liviu Dragnea se află, în prezent, în Penitenciarul Rahova, după ce a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel