Tribunalul Bucureşti. Dosarele Colectiv, hotărâre IMPORTANTĂ

Tribunalul Bucureşti a admis luni ca dosarul în care sunt judecaţi pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei să fie reunit cu dosarul Colectiv în care sunt inculpaţi patronii clubului şi fostul primar Cristian Popescu-Piedone.

Iniţial, procurorii de la DNA şi Parchetul General au trimis în instanţe trei dosare în legătură cu tragedia de la Colectiv: Tribunalul Bucureşti - fostul primar Cristian Popescu-Piedone, Judecătoria Sectorului 4 - patronii clubului, Tribunalul Militar Bucureşti - pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei.

Pe 15 mai 2016, Judecătoria Sectorului 4 a dispus reunirea la Tribunalul Bucureşti a dosarului în care sunt acuzaţi patronii clubului cu cel în care este inculpat Cristian Popescu-Piedone, motivul invocat fiind faptul că în primul dosar a nu exista nicio instituţie parte responsabilă civilmente, iar bunurile inculpaţilor nu acopereau despăgubirile cerute de victimele incendiului.

De asemenea, pe 6 decembrie 2017, Tribunalul Militar Bucureşti a decis ca dosarul pompierilor să meargă la Tribunalul Bucureşti, iar această din urmă instanţă a confirmat luni că este de acord cu această reunire. Decizia judecătorului de la Tribunalul Bucureşti a fost primită cu aplauze în sala de judecată. Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 12 februarie.

Patronii clubului Colectiv - Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu - sunt acuzaţi de ucidere din culpă, vătămare corporală şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. În dosar mai sunt judecaţi Daniela Niţă - patroana firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Cristian Niţă (director) şi Viorel Zaharia (pirotehnist), precum şi persoanele juridice SC Colectiv Club SRL şi SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel