Tribunalul Bucureşti: Directoarea Colegiului Goethe din Bucureşti, eliberată din funcţie

Tribunalul București a decis pe 24 iunie eliberarea din funcție a directoarei Colegiului German „Goethe” din București, după ce părinții s-au plâns în instanță că aceasta nu cunoaște suficient de bine limba germană.

Decizia instanţei poate fi atacată cu recurs. Colegiul Goethe din București are predare integrală în limba germană. Legea educației prevede, la articolul 97, că “în cazul unităților de învățământ cu predare integrală în limbile minorităților naționale, directorul are obligația cunoașterii limbii respective”, scrie edupedu.ro.

Iată soluţia dată de instanţă

Soluţia pe scurt: Respinge ca inadmisibile capetele 1 şi 2 ale cererilor. Admite în parte cererea principală şi cererea de intervenţie principală. Constată nulitatea Procesului-verbal din 16.12.2016 emis de Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar al Mun. Bucureşti referitor la validarea concursului organizat în perioada octombrie – decembrie 2016 pentru ocuparea postului de director la Colegiul German „Goethe” în ceea ce o priveşte pe pârâta Costache Ramona. Constată nulitatea Deciziei nr. 5979/21.12.2016 emise de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice – Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti privind numirea pârâtei Costache Ramona în funcţia de director al Colegiului German „Goethe”.

Obligă pârâtul Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti să emită actele administrative prevăzute de art. 25 alin. 3 din Ordinul nr. 5080/2016 referitor la invalidarea concursului sus-menţionat şi eliberarea din funcţia de director a pârâtei Costache Ramona. Obligă pârâţii Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Costache Ramona la plata în solidar a sumei de 4990 lei către reclamantă, cu titlu de cheltuieli de judecată constând în onorariu expert. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a fi depusă la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată în mod public, astăzi, 24.06.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin intermediul Grefei Secţiei a II-a Contencios administrativ şi fiscal. 
Document: Hotarâre  4725/2019  24.06.2019 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel