Trevor Baylis, inventatorul radioului cu manivelă, a murit

Inventatorul aparatului de radio cu manivelă, Trevor Baylis, a murit luni la 80 de ani după o boală îndelungată, a confirmat compania sa într-un comunicat citat de EFE.

Trevor Baylis s-a născut la Londra, la 13 mai 1937, şi a fost distins cu titlul de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic (CBE) pentru serviciile aduse ţării sale.

Inventatorul britanic este cunoscut mai ales pentru a fi creat radioul şi lanterna ce se încarcă prin intermediul unei manivele care, atunci când este rotită, produce energie. Lui Trevor Baylis i-a venit ideea de a crea radioul cu manivelă după ce a vazut un program TV despre răspândirea virusului HIV în Africa, în 1991.

Inventatorul a vrut astfel să ajute la transmiterea mesajelor despre această boală şi s-a decis să creeze un aparat de radio, care să funcţioneze fără electricitate sau baterii, dificil de procurat în Africa.

[citeste si]

Baylis a avut un atelier în Twickenham, unde a lucrat la invenţiile sale, şi, în acelaşi timp, a făcut lobby pe lângă guvernul britanic pentru a obţine o mai bună protecţie a drepturilor inventatorilor privind proprietatea intelectuală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel