Trenuri expres de la munte la mare. ”Axa BBC” propusă de autorități

Alexandru Ichim / 13 feb 2019 / 16:45
FOTO: Primăria Brașov
FOTO: Primăria Brașov

Autoritățile de la București, împreună cu cele de la Brașov și Constanța își doresc implementarea mai multor proiecte comune, printre ele și introducerea unor trenuri expres, de la munte la mare, via București. 

Primarii municipiilor Brașov și Constanța s-au întâlnir recent cu primarul capitalei, Gabriela Firea, pentru dezbaterea mai multor proiecte comune, pe "Axa BBC" (Brașov-București-Constanța), așa cum spun autoritățile.

"Tren Express BBC - Introducerea unor linii de tren expres între cele trei orașe, cu rol de deservire a turiștilor, navetiștilor și a altor categorii de pasageri. Liniile pot fi operate de către o companie care va primi compensații prin „Axa BBC"", se arată într-un comunicat transmis de Primăria Brașov.

Promovare comună între orașe

 

Printre proiectele comune ale celor trei orașe se numără și promovarea zonei Brașov-București-Constanța ca destinație de afaceri și turism. Asta înseamnă promovarea reciprocă între orașe, realizarea unui portal web, conceperea unui ghid turistic sau introducerea unor autobuze turistice, susțin autoritățile locale din Brașov.

De asemenea, liderii celor trei orașe au mai dicutat și despre introducerea unui transport expres de la Brașov și Constanța, către Aeroportul Otopeni.

 

Vezi și:

Spartan Race: Cea mai populară cursă cu obstacole din lume, din nou în România

Consecinţă rară a încălzirii globale. O țară mică poate profita