Tren de mare viteză între Cluj și Budapesta

Reprezentanții Guvernului Maghiar și Guvernului Român s-au întâlnit la București pentru a discuta mai multe proiecte comune, în această săptămână. Pe agendă se găsește și un tren de mare viteză, care ar putea circula pe ruta Cluj - Budapesta. 

Guvernul de la Budapesta a făcut primul pas în vederea demarării acestui proiect, fiind deja aprobată suma de 3,3 milioane de euro pentru realizarea studiului de fezabilitate. 

„Potrivit ministrului Szijjarto, există un acord între Ungaria şi România că primul TGV care se va construi în zona va face legătura între Budapesta şi Cluj. Premierul a mai anunţat şi că guvernul maghiar a alocat 1 miliard de forinţi pentru studiul de fezabilitate al căii ferate de mare viteză”, notează presa maghiară.

60 de minute până la Budapesta

Consiliul Județean Cluj e de părere că această inițiativă este mai mult decât binevenită, care ar putea avea un impact important asupra economiei. Autoritățile de la noi iau în considerare chiar extinderea liniilor feroviare până la București.

Un astfel de tren rapid ar putea circula peste 5 ani între Cluj-Napoca și Budapesta, iar o călătorie din gara din Cluj până-n capitala Ungariei ar putea dura în jur de 60 de minute. Calea ferată pe care circulă în prezent trenurile spre Budapesta a fost dată în folosință încă de pe vremea Imperiului Austro-Ungar, din 1870.

 [citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel