Trei români luați ostatici în Algeria au fost eliberați

in amenas algeria dc
in amenas algeria dc

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat eliberarea a doi români luați ostatici în Algeria. Mai devreme în cursul zilei, a fost anunțat că alt cetățean din România nu se mai află în rândul celor răpiți pe platforma de la In Amenas.

Vineri seara au fost confirmate date privind doi cetăţeni români eliberaţi de pe platforma de la In Amenas care, în prezent, se află sub protecţia forţelor algeriene. Starea de sănătate a celor doi români este bună.

"Familiile celor doi cetăţeni români au fost informate. Ministerul Afacerilor Externe este în contact permanent cu autorităţile algeriene şi firma angajatoare pentru finalizarea procedurilor de repatriere a acestora. Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut o convorbire telefonică cu unul dintre cetăţenii români", se anunță într-un comunicat de presă emis de MAE.

Cu câteva ore mai devreme, MAE anunțase eliberarea încă unui ostatic român de pe platforma petrolieră din Algeria. Acesta se află în prezent în custodia Ambasadei României la Alger, starea sa de sănătate fiind bună.

Potrivit ministerului, Titus Corlăţean a dispus detaşarea de urgenţă la Alger a doi consuli din Centrala MAE, care au ajuns la destinaţie în cursul acestei după-amiezi, pentru a acorda asistenţă consulară suplimentară.

Până în acest moment nu au fost prezentate potrivit cărora ar exista și alți români ținuți ostatici la In Amenas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel