Trei pelicani din Praga, transferaţi într-un parc amenajat lângă Palatul Buckingham

Trei pelicani albi din Praga au fost îmbarcaţi joi într-o camionetă care va străbate Europa şi îi va duce la noul lor 'cămin', un parc din centrul Londrei, unde vor deveni o parte a unei tradiţii multiseculare, ce are conexiuni cu familia regală a Marii Britanii, informează Reuters.

Trimişi de Grădina Zoologică din Praga, pelicanii Sun, Moon şi Star vor trăi pe marginea unui mic lac din Parcul St. James, foarte aproape de reşedinţa din Londra a reginei Elisabeta a II-a. Este pentru a treia oară când capitala Cehiei trimite păsări din această specie în pitorescul spaţiu în aer liber amenajat în proximitatea Palatului Buckingham, unde pelicanii au ajuns pentru prima dată în 1664, sub forma unui cadou oferit de ambasadorul rus regelui Charles al II-lea, potrivit organizaţiei de caritate The Royal Parks.

Aceeaşi asociaţie afirmă că păsările transferate în acel spaţiu pot să se plimbe în libertate, însă ele rămân de obicei lângă lac. Grădina Zoologică din Praga a trimis la Londra patru pelicani în 1994 şi alţi trei în 2013, a precizat directorul ei, Miroslav Bobek. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel