Trei membri români ai Anonymous, acuzați de terorism

anonymous romania
anonymous romania

Trei membri români ai grupării Anonymous au fost trimiși în judecată pentru terorism cibernetic.

Aceştia au accesat ilegal bazele de date confidenţiale/clasificate ale mai multor instituţii şi sunt acuzaţi de terorism cibernetic, scrie mediaaddict.ro

“Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Structura Centrală au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor Gabriel Bălăeasa, 24 de ani, din municipiul Piatra Neamţ, Mihai Emil Picoş, 27 de ani, din municipiul Alba Iulia şi Gabor Fabian, 25 de ani, din municipiul Tîrgu Mureş, urmare a destructurării unei grupări infracţionale specializate în derularea de actiuni de terorism cibernetic “, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, Bălăeasa este şi liderul grupării şi este cunoscut în lumea internului drept „Lulzcart, Anonsboat, Anonsweb sau Cartman. Împreună cu ceilalţi doi învinuiţi, tânărul de 24 de ani a accesat ilegal sisteme informatice, a sustras date confidenţiale şi le-a publicat pe acestea în mediul on-line.

Procurorii au dezvăluit şi modul în care au acţionat cei trei Anonymous. „Din punct de vedere tehnic şi al modalităţii concrete de operare, atacurile informatice lansate asupra serverelor şi paginilor web ţintă, erau de tip SQL Injection, prin folosirea unor diferite aplicaţii informatice, respectiv Havij, SQL Map etc”, precizeată DIICOT.

Activitatea întreprinsă de Bălăeasa, Picos şi Fabian a condus la compromiterea totală sau parţială a nu mai puţin de 30 de site-uri, provocându-le cheltuieli enorme proprietarilor domeniilor respective. Cazul a fost trimis, spre rezolvare, la Judecătoria Sectorului 5.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel