EXCLUSIV  Trei măsuri DURE după ce Dragnea a bătut cu degetul în microfonul Antena 3

Mihai Gâdea i-a transmis lui Liviu Dragnea că, în loc să bată cu degetul în microfonul Antena 3, mai bine și-ar vedea de guvernare. "Domnule Dragnea, nu ar fi mai bine să vă ocupați de guvernare? De lucruri de genul microfoanelor ne ocupăm noi, bine, rău... ne descurcăm. De mulți ani de zile, publicul ne preferă, de departe, pe noi pentru onestitate și pentru faptul că noi nu am făcut niciun compromis cu nimeni", a spus Mihai Gâdea.

În acest context, jurnalistul Val Vâlcu a propus trei măsuri dure care ar putea fi luate relativ rapid de guvern:

1. Interzicerea hipermarketurilor în orașe.

2. Interzicerea taxelor ascunse pe care marile lanțuri le impun producătorilor.

3. Interzicerea comercianților, în piețe, arondate exclusiv producătorilor agricoli.

Ziaristul a mai scris într-un editorial: "Nu mai amintesc de investiții în piețele de gros, măsuri care să stimuleze asocierea, ajutoare de stat pentru producătorii locali, așa cum au fost date și pentru austriecii de la Therme".

[citeste si]

"Nicăieri în Europa hipermarketurile nu sunt lăsate să opereze în mijlocul orașelor, omorând micile afaceri și crescând poluarea (parcări uriașe, betoane etc.).

Autoritățile nu permite marilor retaileri să impună producătorilor prețuri egale pentru micile magazine concurente, pe care le driblează apoi prin taxele de raft, de promovare etc. Un mecansim pervers, tolerat de autoritățile din România, care crește artificial prețul de raft pentru buticuri și sărăcește producătorii locali, în vreme ce profiturile multinaționalelor sunt exportate, sau reinvestite pentru a-și crește cota de piață, conservându-și "monopolul". Nu mai amintesc de mafia piețelor, care stoarce producătorii agricoli și jecmănește orășenii, a mai notat jurnalistul.

Citiți, pe larg, AICI ce a scris Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel