Trei marinari români din China, repatriaţi. Vor ajunge în curând în România

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Trei navigatori români care lucrează pe nave în șantiere din China au fost repatriați și urmează să ajungă în țară în zilele următoare. Un alt marinar va și el repatriat în curând, a anunțat, sâmbătă, Sindicatul Liber al Navigatorilor (SNL).

SNL a anunțat, sâmbătă, pe Facebook, faptul că primii trei navigatori români au fost repatriați și vor ajunge acasă în zilele următoare, iar altul va fi repatriat în curând.

„Pe nave în diverse șantiere din China se află peste 40 de navigatori români. O situație exactă ar trebui să aibă Autoritatea Navală Română dacă a întreprins demersuri către agențiile de crewing acreditate pentru a primi datele cu privire la numărul și locația din China în care se află navigatorii români, așa cum Sindicatul Liber al Navigatorilor a recomandat", scriu cei de la SNL pe Facebook, conform Mediafax. 

SLN le recomandă navigatorilor români aflați pe nave care se îndreaptă către porturile chinezești pentru operare să ia măsurile de protecție adecvată și să rămână la bord până când nava ajunge într-un port sigur din punct de vedere al riscurilor de îmbolnăvire cu coronavirus. â

De asemenea, Sindicatul Liber al Navigatorilor anunță că a înființat o „Celulă de Criză" și are telefonul de urgență ITF Inspector disponibil 24/24 pentru membri de sindicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel