Trei destinaţii pentru city break în 2020

Vremea în concediu
Vremea în concediu

Puţine lucruri se compară cu descoperirea unor noi oraşe, aşa că vă prezentăm trei destinaţii pe care nu ar trebui să le rataţi în 2020. 

1. Hamburg 

Cunoscut drept „poarta către lume", orașul Hamburg este o minune maritimă, un loc unde apele Elbei și ale Lacului Alster nu pot fi nicicum scăpate vederii, indiferent în ce colț te-ai afla. Sigur, te vei vedea adesea tentat să le scapi din raza vizuală, sedus fiind de spectacolele culturale și arhitecturale care-și fac de cap la fiece colț de stradă.

Piața centrală Mönckebergstraße, alături de clădirea primăriei pe care-o adăpostește (reconoscibilă sub numele de Rathaus) e un loc cum nu se poate mai propice pentru a-ți începe voiajul. Continuă apoi cu învecinata piața Rathausmarkt (prea mult ghinion să ai să nu se petreacă acolo vreun eveniment) și, apoi, afundă-te cu totul în istoria locului la Speicherstadt – cel mai mare cartier de depozituri al lumii, aflat exact în port, scrie site-ul momondo.ro. 

2. Valencia 

Întreabă despre Valencia pe oricine-a ajuns aici și vei vedea în fața ta cum o pereche de ochi ce capătă dimensiunile unei farfurii de supă, acompaniată de un zâmbet fericit, izvorât din amintiri frumoase. Luxuriantul oraș, logodit cu soarele, nu-i obișnuit să rateze ocazii de a cuceri inimi.

Începe prin a urca în Catedrala valenciană, casa Sfântului Graal, și minunează-te la cât de mult verde poate să acopere acest oraș. Coboară apoi în grădinile Turia și descoperă cum albia unui imens râu ce a secat a fost transformată într-un imens parc urban care găzduiește futuristul Oraș al Artelor și Științelor.

După ce te-ntremezi cu niscaiva Agua de Valencia, pornește-o în descoperirea cartierului El Carmen, ia-i la rând buticurile cu marfă locală, clătește-ți ochii cu arta urbană și du-te să-ți saturi poftele culinare mediteraneene în El Mercado Central (atenție, e deschis până la ora 3 dup-amiaza și închis duminica).

3. Bologna 

De ce să vizitezi Pisa pentru turnul înclinat, Veneția pentru canale și Florența pentru galerii cu arcade, când le poți găsi pe toate trei în vechiul, dar fermecătorul oraș Bologna? În Bologna nu o să ai parte de mulțimi de turiști gălăgioși și prețuri exagerate. Bologna este casă pentru cea mai veche universitate din Europa și pentru întreaga creativitate și evenimentele culturale care vin o dată cu ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel