Trei cazuri de pestă porcină, confirmate în Iași

Cele trei cazuri de pestă porcină africană au fost confirmate de prefectul județului Iași.

Prefectul județului Iași, Marian Grigoraș, a declarat că au fost confirmate trei cazuri de pestă porcină africană la porci domestici, conform Agerpres.

Grigoraș a convocat o ședință extraordinară a Centrului Local pentru Combaterea Bolilor pentru a acționa împotriva celor trei cazuri de pestă procină.

„Conform documentației primite de la ANSVSA, s-a confirmat oficial prezența pestei porcine africane la porci domestici, într-o gospodărie din satul Prisacani, comuna Prisăcani, şi o alta în satul Tungujei, din comuna Țibănești. Am convocat astăzi o ședință extraordinară a Centrului Local pentru Combaterea Bolilor. În cadrul acesteia au fost aprobate planurile de măsuri specifice, inclusiv stabilirea zonelor de protecție, pe o rază de trei kilometri în jurul gospodăriilor afectate şi zonele de supraveghere, pe o rază de 10 kilometri. Instituțiile responsabile au întreprins deja măsurile de primă urgență în focare şi vor pune în aplicare toate acțiunile stabilite, respectiv măsurile şi restricțiile care se impun. Medicii veterinari vor efectua un recensământ al porcinelor din acele zone şi a stării lor de sănătate. Astăzi am mai primit o confirmare, tot la porc domestic, în comuna Gorban", a declarat prefectul Iașului, Marian Grigoraș.

Grigoraș a transmis că membrii CLCB se vor întruni și sâmbătă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel