Tree of the Year 2018. Copacul anului 2018 ar putea fi din România! Votează online

Anul acesta, se va desfășura cea de-a opta ediție a prestigiosului premiu „Arborele European al Anului 2018”, în engleză Tree of the Year 2018.

La concursul european vor participa 13 țări, printre care și România, prin intermediul centrului de cercetare CARTEDD (Research Centre for Regional Analyses in Tourism Environment and Sustainable Development) al Facultății de Geografie din cadrul Universității din București. România s-a înscris în competiție cu stejarul pedunculat multisecular Quercus robur, din orașul Cajvana, județul Suceava.

Vot online. Competiție internațională

Cei interesați sunt invitați să aleagă 2 arbori preferați, prin vot online în intervalul 1-28 februarie, aici. Concursul primește, în fiecare an, peste 200.000 de voturi din întreaga Europă.

Arborele European al Anului (European Tree of the Year) este o competiție internațională, organizată anual de Environmental Partnership Association (EPA) din Cehia și susținută de Comisia Europeană. Competiția este menită să desemneze cel mai îndrăgit arbore (loveable tree) din Europa.

Obiectivul principal

Obiectivul principal al concursului Copacul Anului ("Tree of the Year") constă în sensibilizarea comunităților, în consolidarea relațiilor dintre oameni și conștientizarea lor față de mediul în care trăiesc, față de serviciile ecosistemice de suport, de reglare, economice și culturale, oferite de arbori, în general, și de arborii seculari, unici și/sau cu valoare cultural-istorică și comunitară deosebită, în particular.

Concursul dorește să evidențieze semnificația arborilor în patrimoniul natural și cultural al Europei și importanța serviciilor ecosistemice oferite de aceștia. De asemenea, competiția caută cea mai emoționantă poveste, legată de simbolistica unui copac, de rolul său în viața și istoria oamenilor și a comunității care îl înconjoară.

[citeste si] 

Câștigătorii vor fi premiați în cadrul unei ceremonii găzduite la Parlamentul European de la Bruxelles. Informații suplimentare despre competiția „Arborele European al Anului" pot fi consultate aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel