Tratament fără interferon pentru bolnavii de hepatită C

Ministrul Sănătății Florian Bodog a anunțat astăzi că tratamentul fără interferon pentru pacienţii cu hepatită cronică virală C va fi disponibil din prima jumătate a lunii mai, informează Agerpres.
 
 
Pacienţii cu hepatită cronică virală C vor putea beneficia de tratamentul fără interferon începând din prima jumătate a lunii mai, conform anunţului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a scris duminică pe pagina sa de Facebook ministrul Sănătăţii, Florian Bodog. 

„Noua etapă de tratament pentru hepatita cronică virală C vizează: 9.700 de pacienţi cu fibroză F3 şi F4 (ciroză compensată), cu fibroză F2 asociată cu manifestări extrahepatice de tip autoimun, cu limfom cu celule B non-Hodgkin, cu hepatocarcinom, cu hemofilie sau talasemie majoră, precum şi personalul medical, indiferent de stadiul fibrozei; 250 de pacienţi cu insuficienţă renală aflaţi în dializă, stadiile de fibroză F2, F3 şi F4 (ciroză compensată); 50 de pacienţi cu transplant hepatic; 2.000 de pacienţi cu ciroză decompensată”, a mai scris ministrul. 

[citeste si]

De asemenea, el arată că, potrivit CNAS, tratamentul va fi efectuat cu DCI Dasabuvirum + Ombitasvirum + Paritaprevirum + Ritonavirum pentru primele două grupe de pacienţi menţionate şi cu DCI Ledipasvirum + Sofosbuvirum pentru celelalte două grupe de pacienţi. 

CNAS a anunţat săptămâna trecută că se află în etapa finală a procesului de pregătire a reluării prescrierii tratamentului fără interferon pentru pacienţii cu hepatita cronică virală C. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel