Transport public București- Ilfov. Câte trasee prevede

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că va fi implementat un program care prevede 58 de trasee între Bucureşti şi localităţile din Ilfov.

"Ne dorim ca transportul de călători, atât în Bucureşti, cât şi în localităţile din judeţul Ilfov, să fie realizat la cele mai înalte standarde de calitate şi siguranţă. Vom implementa astfel un program care prevede 58 de trasee între Bucureşti şi toate localităţile din Ilfov, acestea însumând 1.150 de km, cu 300 de km mai mult decât există în prezent. Vorbim despre Bucureşti şi 40 de localităţi din judeţul Ilfov, adică opt oraşe şi 32 de comune, care vor beneficia de un sistem de transport eficient, integrat, durabil şi sigur, care să contribuie la dezvoltarea economică a zonei metropolitane", a spus Firea, care s-a întâlnit, miercuri, la sediul PMB, cu reprezentanţii transportatorilor care activează în zona Bucureşti-Ilfov, pentru a discuta despre o serie de măsuri ce vor fi luate în perioada următoare pentru a îmbunătăţi confortul şi siguranţa călătorilor. 

Edilul a menţionat că aceste trasee vor fi asigurate atât de RATB, cât şi de operatorii privaţi. 

În perioada următoare vor fi puse în dezbatere publică două proiecte privind transportul public de călători Bucureşti-Ilfov. De asemenea, primăria va publica anunţul de intenţie privind licitaţia de atribuire a celor 58 de trasee.

Cele 40 de localităţi din judeţul Ilfov care vor fi conectate cu Bucureştiul prin noile trasee de transport sunt: oraşele Bragadiru, Buftea, Chitila, Măgurele, Otopeni, Popeşti Leordeni, Voluntari şi comunele 1 Decembrie, Afumaţi, Baloteşti, Berceni, Brăneşti, Cernica, Chiajna, Ciolpani, Ciorogârla, Clinceni, Copăceni, Corbeanca, Cornetu, Dărăşti-Ilfov, Dascălu, Dobroeşti, Domneşti, Dragomireşti Vale, Găneasa, Glina, Grădiştea, Gruiu, Jilava, Moară Vlăsiei, Mogoşoaia, Nuci, Periş, Petrăchioaia, Snagov, Ştefăneştii de Jos, Tunari şi Vidra. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel