TRANSPORT GRATUIT TREN. Răzgândeală PNL pentru studenți

După ce Executivul a decis prin OUG să dea transport gratuit studenților pe trenurile CFR, Eugen Teodorovici (PSD) și Florin Cîțu (PNL) au venit cu unele modificări. Cei doi parlamentari voiau ca studenții să poată călători gratis doar între localitatea de domiciliu și cea în care își desfășoară studiile și nu oriunde în țară.

Între timp, liberalul s-a răzgândit și a zis că renunță la amendament.

"In toata perioada de dezbatere a bugetului in parlament am propus o serie de amendamente de natura sa corecteze derapajele importante din buget care duc la cresterea deficitului.

Surpriza a fost cand in comisa de buget finante psd-ul mi-a acceptat un singur amendament. Cel referitor la gratuitatea nelimitata pe transportul feroviar pentru studenti. Curios nu?

Asta m-a pus pe ganduri si m-am apucat sa fac o analiza. Din datale analizate am constat ca din 100% numar de studenti din Romania doar o mica parte, sub 30%, se deplaseaza in alte destinatii cu trenul decat destinatia pentru care a fost gandita aceasta facilitate (domiciliu-centru universitar). Asta insemna, ca de fapt aceasta promisiune a psd-ului pentru studenti a avut doar un scop electoral. Suma care afecteaza bugetul de stat este nesemnificativa relativ la alte cheltuieli complet faraonice pe care le face psd.

Bugetul a trecut insa ordonanta cu aceasta facilitate este acum in Parlament. N-am sa cad in capacana psd-ului, care a fost de acord cu restrictionarea acestor subventii, pentru ca pur si simplu nu cred ca merita. De aceea renunt la amendament. Decizia mea fiind luata in baza datelor analizate.

Ramane intrebarea importanta pentru psd-isti si pentru cei care cred in subventii de la stat: ce facem cu tinerii care nu sunt studenti sau cu pensionarii? Reuseste aceasta discriminare sa fie lamurita de programul psd-ului", a spus Florin Cîțu.

[citeste si]

Amintim că în 14 februarie, Comisia pentru buget a Senatului a avizat favorabil, dar cu amendamente, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 2/2017.

Unul dintre amendamente se referea la restricţionarea gratuităţii de transport CFR doar pe distanţa dintre localitatea de domiciliu şi localitatea în care se află unitatea de învăţământ la care studentul frecventează cursurile.

Al doilea amendament extindea beneficiul gratuităţii călătoriilor CFR şi asupra elevilor din clasele a IX-a – a XII-a.

Amendamentele au fost admise cu majoritate de voturi.

Autorii primului amendament sunt senatorii Eugen Teodorovici (PSD) şi Florin Cîţu (PNL).

Autorii celui de-al doilea amendament sunt senatorii Eugen Teodorovici (PSD) şi Mihu Ştefan (PSD).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel