Transplant de față. Rămasă desfigurată în adolescenţă, o tânără şi-a recuperat speranţa

O tânără, în vârstă de 21 de ani, care a rămas desfigurată după ce a fost împuşcată când era adolescentă, a primit un transplant de față.

Daily Mail notează că intervenția chirurgicală a durat 31 de ore şi a inclus scalpul, pleoapele, nasul, dinții, precum şi o mare parte din mușchii și nervii faciali ai feței.

În urma procedurii, pacientul trebuie să ia medicamente anti-respingere pentru ca sistemul imunitar să nu atace noua față. Când este recuperat suficient, pacientul va trebui să înveţe din nou cum să vorbească, să zâmbească și chiar să sărute.

Centrul medical nu precizează numele sau alte detalii legate de pacient și donator pentru a le proteja intimitatea. Cu toate acestea, tânăra a trimis o declaraţie spitalului. Ea a fost citată spunând că drumul spre recuperare a fost greu, dar este recunoscătoare pentru personalul medical și "darul incredibil" al donatorului și al familiei donatorului. „A fost un drum dificil, dar sunt recunoscător că a existat un drum", a spus ea în conformitate cu un comunicat de presă al Clinicii Cleveland. „Pentru donatorul meu și pentru familia sa, cuvintele nu pot exprima aprecierea pe care o am", a zis tânăra.

Medicii spun că transplantul va ajuta femeia să respire, să vorbească, să mestece și să exprime emoțiile mai eficient, toate lucrurile pe care ea nu le-a putut face de când a fost împușcată. „Cu un nou nas, buze, pleoape, maxilar, are acum ocazia să se reintegreze în societate şi să aibă un viitor la fel ca orice alt adult. Chirurgia poate să-i dea înapoi stima de sine și încrederea pe care le-a pierdut", a spus doctorul Gastman.

Transplanturile faciale reprezintă o problemă controversată în medicină, mulţi susținând că înlocuirea feței unei persoane care a fost desfigurată cu cea a unei persoane moarte nu ar trebui să fie considerată îngrijire obișnuită acoperită de asigurare. Spre deosebire de transplanturile de ficat sau de inimă, aceste proceduri nu sunt de salvare a vieții, ci de îmbunătățire a acesteia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel