Transnistria, trupe ruse. Moldova acuză provocări

Ministerul de Externe al Republicii Moldova consideră drept o 'provocare' exerciţiile efectuate în ultimul timp de către trupele ruse din Transnistria, în contextul intensificării acestora, conform experţilor moldoveni, potrivit Radio Chişinău.

MAE de la Chişinău condamnă comportamentul provocator al trupelor ruse din stânga Nistrului, care în pofida protestelor exprimate în repetate rânduri de către autorităţile moldovene continuă să desfăşoare activităţi militare cu obiective dubioase.

Îngrijorarea Chişinăului în acest sens este sporită şi de faptul că la exerciţiile desfăşurate de către Grupul Operativ de Trupe Ruse (GOTR) - creat la 1 iulie 1995 în baza fostei Armate a 14-a a Rusiei - sunt antrenate şi structurile de forţă ale regimului separatist de la Tiraspol.

Potrivit diplomaţiei moldovene, aceste exerciţii militare reprezintă o 'ameninţare directă şi brutală la adresa suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova'.

[citeste si]

De la începutul acestui an au avut loc peste 20 de exerciţii militare în regiunea transnistreană, inclusiv cu trageri din toate tipurile de armament aflat în dotarea trupelor ruse din stânga Nistrului, declară expertul moldovean în securitate, Rosian Vasiloi, citat de Radio Chişinău. Potrivit acestuia, peste 200 de manevre militare au avut loc în 2017 în Transnistria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel