Transfer oficial, Arda Turan. Turcul se întoarce acasă

Arda Turan (Sursă foto: www.ibfk.com.tr)
Arda Turan (Sursă foto: www.ibfk.com.tr)

Arda Turan pleacă de la Barcelona după doi ani și jumătate petrecuți la echipa pregătită de Ernesto Valverde.

FC Barcelona și Istambul Bașakșehir, liderul din campionatul Turciei s-au pus de acord pentru transferul lui Arda Turan. Barcelona a confirmat, sâmbătă, pe site-ul oficial, că a ajuns la un acord pentru împrumutul șeptarului de pe Camp Nou.

În vârstă de 30 de ani, turcul va pleca la Istanbul Bașakșehir sub formă de împrumut, pentru două sezoane și jumătate, până în vara lui 2020, când îi expiră contractul cu Barcelona.

„Astăzi, Arda Turan se întoarce în țara lui în portocaliu. Nu este doar transferul lui Bașakșehir, ci și al Turciei. E bine pentru toată lumea", a anunțat Istanbul Bașakșehir, după ce Barcelona a confirmat înțelegerea dintre cele două cluburi.

 

Arda Turan în cifre

Plecarea lui Arda Turan eliberează tricoul cu numărul 7 la Barcelona, pe care îl va prelua, cel mai probabil, noul transfer, brazilianul Coutinho - transferat de la Liverpool, pentru suma de 120 de milioane de euro, plus alte 40 sub formă de bonusuri, fiind astfel cel mai scump jucător din această perioadă de mercato.

Arda Turan, are 17 goluri în 100 de selecții la naționala Turciei. La Barcelona a înscris de 17 ori în 55 de partide și a câștigat 6 trofee: titlul în La Liga (2016), două Cupe ale Spaniei (2016, 2017), o Supercupă a Spaniei (2016), o Supercupă a Europei (2015) și un Campionat Mondial al Cluburilor (2015).

Turcul a fost promovat de Gică Hagi la prima echipă a lui Galatasaray în sezonul 2004-2005, iar apoi a jucat la Manisaspor (2005, sub formă de împrumut), Atletico Madrid (2011-2015) și Barcelona (din 2016).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel