Traian Băsescu, soluția salvatoare pentru PSD: Gol în Constituție. Nu cade Guvernul

Traian Băsescu FOTO AGERPRES
Traian Băsescu FOTO AGERPRES

Guvernul Dăncilă va merge în Parlament pentru a obține votul de încredere al aleșilor pentru noii miniștri. Traian Băsescu nu doar că dezumflă partidele de Opoziție, dar și dă soluția pentru PSD. 

”Dacă va obține votul în Parlament, Iohannis va fi obligat să voteze” a spus Traian Băsescu, la Realitatea TV. 

În schimb, dacă nu va fi obținut votul majorității în Parlament, acest lucru nu va însemna căderea Guvernului, așa cum greșit afirmă lideri din Opoziție în declarațiile publice. 

Guvernul nu poate fi schimbat dacă nu a obținut votul la o remaniere. Dacă va fi o propunere de remaniere care nu trece, Guvernul nu are decât să revină cu o nouă listă de miniștri sau cu o completare. Nu se pune problema căderii Guvernului, Constituția nu permite. Guvernul poate să cadă doar prin moțiune de cenzură sau prin demisia primului ministru.” a spus Traian Băsescu, europarlamentar PMP. 

În plus, se tot vorbește despre majoritatea de 233 de voturi necesare pentru PSD dacă va merge cu Guvernul în Parlament. Dar Traian Băsescu subliniază că ”la o remaniere, Constituția nu spune dacă trebuie majoritate absolută sau simplă, a celor prezenți în sală”

Fostul președinte a adăugat că ”Personal, nu cred că trebuie dată aceeași putere Parlamentului la momentul unei remanieri cu puterea Parlamentului la numirea unui Guvern. Cred că va trebui o clarificare de la CCR cum se trece remanierea prin Parlament”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel