Traian Băsescu s-a certat cu Bogdan Chirieac la RTV. "Mă faceți în fel și chip... Haideți să ne respectăm"

Bogdan Chirieac și Traian Băsescu au avut un schimb de replici în direct la România TV. În timpul dialogului, când nu a mai avut argumente pentru a-și susține declarațiile despre guvernarea Emil Boc, președintele a început să jignească.

La un moment dat, vorbind pe teme de justiție, Traian Băsescu a spus că va veni în platoul România TV, la invitația Lilianei Ruse, pentru a oferi mai multe detalii. Jurnaliștii de la Știripesurse.ro au dezinformat scriind că Bogdan Chirieac a zis că vrea să fie în studio la respectiva emisiune, dar 'Traian Băsescu l-a refuzat', lucru total neadevărat. Vedeți mai jos dialogul complet.

Vă prezentăm dialogul dintre Lili Ruse - Bogdan Chiriac - Traian Băsescu:

Lili Ruse: Cât va conta DNA-ul în bătălia politică extrem de dură pentru parlamentare?

Traian Băsescu: Nu am crezut că DNA este un instrument de luptă politică, deși uneori am avut unele suspiciuni. Nu am niciun element să spun că DNA este un instrument de luptă politică. În schimb, cred că DNA este un instrument de eliminare a unor oameni politici pe care i-a considerat incomozi. DNA a acționat ca factor de represiune pe acel formidabil tandem SRI - DNA cu ecou în ÎCCJ unde chiar doamna Stanciu a zis că este partenera procurorilor și nu partenera legii. Aici a fost un joc de putere și nicidecum un joc politic.

Bogdan Chiriac: Detaliați. În acest caz, jocul de putere nu este politic?

Traian Băsescu: Eu nu zic că acești oameni politici nu au avut și păcate. Nu au fost puși sub acuzare numai sfinți, dar DNA-ul și-a asigurat tăcerea lor băgându-i în arest preventiv. (...) Mi-e foarte greu să intru în detalii prin telefon. Vom face odată o emisiune, sigur... nu cu dumneavoastră, cu moderatori și voi da detalii pe această temă.

Lili Ruse: Vă aștept în platou, domnule președinte.

Bogdan Chirieac: Vă așteaptă doamna Ruse. Eu mă voi uita la televizor.

(...)

Lili Ruse: Decizia domnilor Dragnea și Tăriceanu, de a renunța pe moment la moțiunea de cenzură, îl nemulțumește pe Victor Ponta, care spune că a existat un precedent: dărâmarea guvernului Ungureanu înainte de alegeri. Cine are dreptate aici?

Traian Băsescu: România are nevoie de guvern stabil, iar propunerea inițială a lui Dragnea și Tăriceanu nu arată decât prostie. Eu vă pot spune că Dragnea s-a înfuriat pentru că i s-a părut lui obraznic Cioloș fără să țină cont de câte i-a spus el lui Cioloș înainte să-i răspundă. La noi, marile decizii se iau pe furiș. S-a înfuriat Ponta că i-am spus de plagiat, am ajuns la suspendarea din 2012, s-a înfuriat Tăriceanu că a ieșit bilețelul roz... s-a produs suspendarea din 2007. Atâta minte au politicienii noștri de vârf... se înfurie și fac acțiuni politice majore, ori dărâmă guverne, ori suspendă președintele.

Bogdan Chirieac: Tot la o emisiune, tot pe telefon, ați intrat în fapt de seară și ați spus că l-ați dori pe Dacian Cioloș prim-ministru. Vă mențineți declarația?

Traian Băsescu: Nu. Vreau să fim foarte clari. Nu am spus că l-aș dori, am spus așa: cel mai bun prim-ministru aș fi eu, dar, fiind liberal, cea mai bună soluție pe care o are Iohannis este Cioloș pentru că ceilalți din PNL sunt mai slabi decât Cioloș. Nu am spus că Cioloș e bun.

Bogdan Chirieac: Și dumneavoastră... în afară de dumneavoastră... nu ați vedea pe nimeni altcineva un prim-ministru competent.

Traian Băsescu: Nu, întrebarea a fost cine ar fi un prim-ministru competent. Aici ați formulat corect și eu am spus că eu aș fi cel mai competent prim-ministru și o să vă dau și eu o explicație foarte scurtă. De ce n-a putut fi reformat statul. Cine reformează statul, minstere, agenții... Nu poate fi reformat decât de guverne, nu de președinte. Cheia este că atunci dacă vrem reformarea statului, să ai un prim-ministru care să și știe stat.

[citeste si]

Bogdan Chirieac: Și cu domnul Boc nu prea ați colaborat foarte bine, am impresia...

Traian Băsescu: Ba da, am colaborat foarte bine.

Bogdan Chirieac: Și de ce nu l-ați reformat atunci?

Traian Băsescu: Domnule Chirieac, sunteți ca un propagandist d-ăla...

Bogdan Chirieac: Nu aveți explicații, mă faceți în fel și chip... Haideți să ne respectăm. 

Traian Băsescu: Eu nu pot să vă respect.

Bogdan Chirieac: Ați intrat peste noi în emisiune ca să stăm să vă ascultăm. Noi vă tratăm cu tot respectul.

Traian Băsescu: Pe domnul Chirieac nu pot să-l respect din multe motive, dar aici răspunsul este că Emil Boc a guvernat pe timp de criză și tot a reușit să reducă aparatul de stat cu 200.000 de oameni. Ați priceput? Vă doresc o seară bună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel