Traian Băsescu, intervenție fulger. Cum îl apără pe Mircea Băsescu

Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, este implicat într-un nou scandal de armament. El a mai fost implicat într-un scandal asemănător în 2010. Acum, o publicaţie din Taiwan a postat noi fotografii din Portul Constanța, care au aprins scânteia. 

Fostul președinte a subliniat: "Nici nepoata, nici fratele meu nu s-a ocupat de import de muniţie". 

În 2010, Mircea Băsescu a fost implicat în scandalul cu armament. El era suspectat de reambalarea unei cantităţi de muniţie veche taiwaneză, destinată distrugerii în Bulgaria, şi de vânzarea acesteia către Angola. Ar fi fost vorba de peste 8.000 de tone de grenade, mine şi alte tipuri de muniţie veche ce urmau a fi distruse. Ministerul Apărării din Taiwan anunța atunci că va demara acţiuni judiciare în cazul în care suspiciunile de dovedesc adevărate.  Acum, noi imagini au fost publicate în presa din Taiwan. În imagini se vede cum sunt cărate lăzile cu arme de către angajaţii societăţii. În fotografii se pot vedea clar containere care ar fi conţinut muniţie antitanc şi pe care este inclusiv numele Romarm.

[citeste si]

Traian Băsescu a intervenit la România TV, unde a explicat: "O firmă românească a câştigat un contract pentru distrugerea unei muniţii expirate. Transportul s-a făcut prin portul Constanţa către uzina Bădeni, iar ambalajele au fost sub controlul statului român. Marfa a fost descărcată într-o dană din portul Constanţa, lângă fabrica care o gestiona fratele meu. Aceasta este povestea. (...) Containerele au fost descărcate de o firmă românească care a câştigat licitaţia să distrugă muniţia. Paza a fost extraordinară când se face o astfel de operaţie". 

Deși imaginile sunt din Taiwan, Traian Băsescu vede vinovat postul de televiziune Antena 3, despre care spune că pune presiune pe el de 11 ani, doar pentru a părea că tot ce i se întâmplă lui Dan Voiculescu este din cauza sa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel