Traian Băsescu, împotriva pensiilor speciale pentru primari

Un grup de parlamentari vor să-i răsplătească pe aleșii locali cu pensii speciale. Aceștia au depus o propunere legislativă pentru completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali.

Proiectul de lege prevede pensii speciale pentru  primari, viceprimari, președinti și vicepreședinți de Consilii Județene, începand cu luna ianuarie 2019, acestea fiind acordate din din bugetele locale, în limita a trei mandate complete. Este pentru a  doua oară când se încearcă această manevră, dupa ce un proiect asemănător adoptat în 2016 a fost declarat, de două ori neconstituțional de judecătorii CCR.

Mai mulţi senatori şi deputaţi de la PSD, PNL, PMP şi UDMR au depus inițiativa legislativă la Camera Deputaţilor, inițiatorul fiind deputatul liberal Corneliu Olar, fost primar. Inițiativa sa a provocat tensiuni în partid, iar în cele din urmă și-a retras semnătura. Cu toate acestea, a declarat că va vota în favoarea pensiilor pentru aleșii locali.

Băsescu: „Indiferent cine are pensii speciale, fură bani"

Traian Băsescu se poziționează împotriva acestui proiect.

„Personal, nu cred că va fi susţinut. Nu ştiu proiectul, sincer. Dacă aţi observat, noi am dat foarte multă libertate parlamentarilor noştri în acţiune, dar nu ştiu ca parlamentarii noştri să fi semnat”, a declarat Băsescu, la Palatul Parlamentului, despre proiectul de lege.

Potrivit lui Băsescu, pensiile speciale reprezintă un furt, din moment ce nu sunt rezultate din contribuția sistemului de asigurări sociale.

„Indiferent cine are pensii speciale, fură bani. Nu sunt pensii rezultate din contribuţie. Sigur, îi vedem la televizor, ne povestesc cum sunt ei cu arma la picior, dorm cu puşca în pat şi de asta trebuie să aibă pensii speciale, uitând să ne spună că marea lor contribuţie la securitatea României a fost că erau la munci agricole înainte de Revoluţie, strângeau porumb prin Insula Mare a Brăilei şi deodată şi-au dat seama că le trebuie pensii speciale”, a susţinut Traian Băsescu.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel