EXCLUSIV  Traian Băsescu și Corina Drăgotescu, incident neștiut: Băsescu e în stare de orice!

Traian Băsescu îi pupă mâna Corine Drăgotescu - imagine din anul 2005
Traian Băsescu îi pupă mâna Corine Drăgotescu - imagine din anul 2005

Corina Drăgotescu a povestit la DC NEWS LIVE un moment mai puțin cunoscut care s-a întâmplat între ea și Traian Băsescu.

Totul s-a întâmplat în anul 2005 când Traian Băsescu nu i-a permis Corinei Drăgotescu să se mai urce în aeronava prezidențială, după ce o invitase să facă parte din delegația de ziaristi care îl însoțea la Roma.

”Era în anul 2005 când era cu ruptura de la Adevărul. Eram la Roma și Traian Băsescu nu avrut să mă ia în avion să ajung mai repede acasă. Ne-am și certat atunci. A fost unul dintre momentele de ceartă cu Traian Băsescu. Nu prea s-a întâmplat să fie dați jos jurnaliștii. Acesta e un moment mai puțin știut. Traian Băsescu e capabil de orice”, a spus Corina Drăgotescu.

”Participarea la astfel de delegații oficiale  creează o dependență între jurnalist și omul politic care îl ia cu avionul sau cu mașina. La fel e și în SUA. Evident că lumea își pune întrebarea dacă nu cumva ceea ce relatează jurnalistul din teren este influențat de această relație de dependență. Lucrurile astea se analizează în toate părțile lumii, nu este doar la noi. Important este să nu deformezi ceea ce vezi, să transmiți cu bună știință”, a mai adăugat Corina Drăgotescu.

”Din punct de vedere al simțului politic, Traian Băsescu este peste Donald Trump, a precizat jurnalista. 

Context

Anterior declarației jurnalistei, în interviu se discuta despre relația dintre jurnaliști și oameni politici și faptul că cei din urmă pleacă în delegații cu jurnaliștii. De exemplu, atunci când președintele țării pleacă în vizită oficială în altă țară sau participă la diferite evenimente publice în străinătate, în aeronava prezidențială sunt primiți jurnaliști de la diferite redacții. 

În cazul delegațiilor oficiale, redacțiile nu cheltuiesc niciun ban. Astfel, politicieni consideră că fac un favor jurnaliștilor.

Jurnalistul Val Vâlcu a povestit o situație similară prin care a trecut la începutul carierei.

”Am fost într-un turneu UNESCO, pe Dunăre. Anca Toader de la BBC și cu mine am scris adevărul: că a fost rău, că nu a ieșit bine tunrneul. S-au supărat (...). Asta e ideea. Luare cu avionul prezidențial, încercarea de influențare mai subtilă a presei”, a povestit Val Vâlcu.

Declarația, de la minutul 13:16.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel