Traian Băsescu, declarat colaborator al Securităţii

Instanţa a decis. Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost declarat colaborator al Securităţii. Acesta a fost găsit vinovat de folosirea numelui conspirativ Petrov şi distribuirea de note informative către ofiţeri ai Securităţii, pe vremea când era student al Institutului de Marină. 

Judecătorii au admis, astfel, plângerea celor de CNSAS şi l-au declarat pe Traian Băsescu colaborator al Securităţii. Decizia nu este însă definitivă, motiv pentru care este de aşteptat ca Traian Băsescu să facă apel. 

"Admite acţiunea. Constată calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului Băsescu Traian", se arată în minuta judecătorilor Curții de Apel București. 
 
Fostul președinte poate face recurs la decizia magistraților în 15 zile de la comunicare, recursul putând fi depus tot la Curtea de Apel București.

Dacă va fi găsit vinovat, Traian Băsescu va pierde toate drepturile pe care le are pentru că a ocupat funcţia de preşedinte al României. 

În plus, acesta îşi va pierde şi calitatea de europarlamentar, potrivit Antena 3. 

Băsescu: Nu am ştiut

"Eu nu am știut că contrainformațiile militare reprezintă Securitatea", a declarat Băsescu. „Niciodată n-am știut că mi s-a dat un nume conspirativ. Abia când mi s-au dat cele două note, colonelul Tudor mi-a zis: Semnează Petrov. Niciodată nu mi s-a dat un nume conspirativ. Eu nu am știut că contrainformațiile militare reprezintă Securitatea. Eu abia dupa Revoluție am aflat de legatura contrainformaților militare. Am crezut că este un serviciu subordonat comandamentului forțelor navale, asa scrie și pe frontispiciu. Rapoartele mele au fost depuse la companie nu la Securitate și sunt semnate „Căpitan Traian Băsescu. Daca eram colaborator, trebuiau semnate tot cu Petrov", a spus Băsescu în fața instanței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel