Traian Băsescu, atac la liberali: S-au legat la cap fără să-i doară

Traian Băsescu este de părere că decizia liberalilor de a modifica legea  în sensul în care cetățenii care și-au stabilit reședința în circumscripția electorală cu mai puțin de 90 de zile înaintea datei alegerilor vor putea vota doar în localitatea în care au avut reședința sau domiciliul stabilit anterior celor 90 de zile, reprezintă o îngrădire a dreptului de vot.

"Mi se pare o îngrădire. Până la urmă, viza de flotant poți să ți-o faci când vrei, unde vrei, e o libertate a omului să locuiască unde vrea. Sigur, eu înțeleg unde e suspiciunea liberalilor, la comune de genul celor care aveau 170% numărul de voturi, dar de aici până la a bloca accesul la vot al multor studenți este o geșeală.

Cred că s-a legat la cap cu o chestiune care are duble valențe. Poate fi și justificată, într-un fel sau altul, cu exemple pe care Orban le poate da oricând. Pe de altă parte, poți să vii să spui că așa cum se dă buletin în ziua votului, de ce nu s-ar da viza de flotant cu o zi înainte.

Vezi și: Băsescu nu e de acord cu tăierea pensiilor speciale ale magistraţilor: Trebuie răsplătiţi

Nu știu dacă cei de la PNL au intrat într-o capcană. Probabil au prevăzut reacția altora, dar, după părerea mea, este un legat la cap fără să te doară", a declarat Traian Băsescu, la B1 TV.

Declarația fostului prețedinte vine în contextul în care ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că "flotanții au devenit o masă de manevră pentru stabilirea unui câștigător la alegerile locale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel