Trafic de cocaină, circuit America-Europa. FLAGRANT, la Constanţa

Patru bărbați, membri ai unei grupări infracționale care se ocupa cu traficul de cocaină pe relația America de Sud – Europa și punerea în circulație de monedă euro falsificată, au fost depistați de polițiști.

Trei dintre bărbaţi au fost surprinși în flagrant delict, în timp ce dețineau 2.000 de euro în bancnote falsificate, iar al patrulea a fost reținut în urma cooperării cu autoritățile franceze, asupra acestuia fiind descoperite 707 grame de cocaină.

IGPR precizează că, la data de 1 iunie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, împreună cu polițiștii Direcției Operațiuni Speciale, au surprins în flagrant delict trei persoane, pe raza municipiului Constanța, care dețineau 2.000 de euro în bancnote falsificate, care ar fi urmat să fie plasate în circuitul economic. Ulterior, au fost puse în aplicare 5 mandate de percheziție la locuințele persoanelor în cauză, pe raza județelor Constanța și Galați, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri cu valoare probantă în cauză.

Cercetările în cauză au început la începutul lunii aprilie a.c. și îl vizau pe liderul grupării infracționale care ar fi recrutat o personă pentru a o pregăti drept cărăuș de droguri de mare risc, dinspre America de Sud către Europa. La grupul infracțional ar fi aderat alți doi bărbați, care, sub coordonarea liderului grupării, ar fi pus la dispoziție mijloace de comunicare și ar fi ținut legătura cu cărăușul, finanțându-i deplasarea în afara țării. Concomitent, cei doi bărbați l-ar fi însoțit pe liderul grupării oferindu-i acestuia protecție pe timpul deplasărilor și asigurându-i transport în diferite zone ale țării în scopul plasării de monedă euro falsificată, conform IGPR.

Întrucât din cercetările efectuate au rezultat indicii că persoana cu rol de cărăuș ar fi primit cocaină cu care venea din America de Sud spre Europa, cu sprijinul autorităților franceze, în seara zilei de 30 mai a.c., s-a reușit surpriderea acesteia în flagrant delict în timp ce avea asupra sa 707 grame de cocaină.

În cauză a fost începută umărirea penală faţă de membrii grupării pentru comiterea infracţiunilor de constituirea sau aderarea la un grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc şi punerea în circulație de valori falsificate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel