Totul despre dieta 80-20. Mănânci cât vrei, dar cu o condiție

Dietă
Dietă

Ce înseamnă dieta 80-20 sau cura de weekend? Ideea este simplă: mănânci mese sănătoase în proporție de 80% din timp și ai mai multă libertate cu celelalte 20%.

Principiul de bază al acestei diete constă în cât mai multe fructe și legume, pe care să le schimbi cât mai des, adică să nu mănânci tot timpul aceleași. Restul ar trebui să conțină semințe, proteină slabă, lactate cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi laptele sau iaurtul.

Încearcă să limitezi grăsimile saturate și zaharurile adăugate.

80%: legume

Fie proaspete, conservate sau congelate, salate sau chiar ca o garnitură la masa principală. Optează pentru legume cât mai colorate, pentru a beneficia de cât mai mulți nutrienți. Poți să le gătești la aburi, să le coci la cuptor, orice îți trece prin cap. Acordă atenție, însă, caloriilor suplimentare din sosuri și sarea.

80%: cereale integrale

Caută ca acestea să fie enumerate mai întâi pe preparate cum ar fi pâinea sau alege direct fulgi de ovăz, popcorn, quinoa sau orez brun. Încearcă, pe cât posibil, să limitezi gustările, prăjiturile făcute cu făină albă.

80%: lactate

Include în dietă lapte fără grăsimi, iaurt, lapte de soia sau de nuci, pentru a reduce nivelul de grăsimi saturate.

80%: proteină

Carnea de vită, carnea de pui și carnea de porc sunt recomandate. Peștele, fasolea, mazărea, nucile, semințele, soia și ouăle conțin, de asemenea, substanțe nutritive necesare organismului tău.

Cele 20%

După ce ai mâncat sănătos toată săptămâna, este timpul să te răsfeți puțin. O prăjitură la prânz, un pahar de vin la cină sau o înghețată pentru desert pot fi opțiuni de luat în calcul.

Poate ajuta la pierderea în greutate?

 

Deoarece dieta 80-20 este o cură sănătoasă, echilibrată, te poate ajuta să slăbești atât cât vrei. Important este să fii atentă la calorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel