Topul consumului de droguri în România

Bogdan Cotigă / 08 iun 2018 / 15:16

Canabisul continuă să fie cel mai consumat drog în România, cu o prevalenţă a consumului de-a lungul vieţii de 5,8%, a precizat vineri Agenţia Naţională Antidrog, într-un comunicat de presă.

Precizările ANA vin în contextul în care joi şi vineri au fost publicate în mass-media - ca urmare a lansării de către Observatorul European de Droguri şi Toxicomanie a rezultatelor Raportului european privind situaţia drogurilor 2018 - o serie de articole cu titlul "Statistică alarmantă: Peste 90% din consumatorii de droguri din România preferă heroina injectabilă''.

În realitate, datele arată că prevalenţa consumului de droguri în ţara noastră, potrivit rezultatelor ultimului studiu în populaţia generală - GPS 2016 se prezintă astfel: canabisul continuă să fie cel mai consumat drog în România, cu o prevalenţă a consumului de-a lungul vieţii de 5,8%', pe poziţia a doua în topul celor mai consumate droguri în România se situează noile substanţe psihoactive (NSP) - 2,5%. Urmează cocaină/ crack şi LSD - câte 0,7%, ecstasy - 0,5%, ciuperci halucinogene - 0,4%, heroină, amfetamine şi ketamină - câte 0,3%.