Topul celor mai corupte țări din lume în 2012. Vezi unde este România

Corupție
Corupție

Țările cu cel mai mic grad de corupție din lume sunt Danemarca, Finlanda și Noua Zeelandă, în timp ce primele locuri în topul corupției, la nivel mondial, sunt ocupate de Afganistan, Coreea de Nord și Somalia, se arată în „Indexul Corupției”, publicat de Transparency International, conform

Criteriile după care a fost întocmit clasamentul pentru anul 2012 au fost șpăgile, conflictele de interese, nepotismul, exploatările și licitațiile dubioase cu care s-au confruntat cele 176 de guverne luate în calcul.

România se află la mijlocul topului cu un scor de 44, comparativ cu 41- Bulgaria și Tunisia sau 42 - Italia.

În privinţa gradului de corupţie, România are acelaşi scor precum Kuwaitul şi Arabia Saudită.

Topul corupţiei arată că, la nivel mondial, 70% din totalul ţărilor luate în calcul au înregistrat un scor mai mic de 50 când a venit vorba de gradul de corupţie, punctajul mediu de corupţie fiind de 43.

Majoritatea ţărilor din Europa de Est au adunat un scor mai mic de 50 în privinţa gradului de corupţie. În schimb, dintre ţările din Vestul Europei majoritatea au obţinut punctaje mai mari de 50. Cel mai mic scor l-a obţinut Grecia - 36.

„Indexul Corupţiei” este un clasament realizat anual de Transparency International. În cadrul clasamentului sunt analizate 176 de ţări ale lumii şi guvernele lor, punctând nivelul corupţiei la nivel administrativ de la 0 la 100, unde 0 înseamnă „corupt total”, iar 100 „curat total”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel