Top mituri despre îngrijirea pielii

boli piele
boli piele

Îngrijirea pielii este unul din domeniile în care întâlnim sfaturi pretutindeni. 

Ar fi bine să știm și opinia unui specialist dacă ne dorim un ten sănătos și tânăr cât mai multă vreme, scrie clicksanatate.ro.

Iată șase dintre cele mai cunoscute mituri despre îngrijirea pielii:

1. Dacă tenul este curățat des, acneea va dispărea

Aceasta este una dintre miturile comune cu privire la acnee. „Din păcate, însă, demachierea frecventă, folosind o presiune prea mare, sau supraexfolierea pielii nu vor face decât să agraveze problema. Tenul acneic are nevoie, de fapt, de un nivel mic sau mediu de sebum pentru a se proteja. Persoanele care tratează pielea grasă cu produse pe bază de alcool observă adesea că în final pielea rămâne deshidratată, iritată, sensibilizată și chiar mai grasă decât era la început", explică specialistul.

2. Tenul gras nu are nevoie de hidratare

Deși poate părea greu de crezut, tenul gras poate să devină și el deshidratat. „Sebumul, uleiul caracteristic tenului gras, se varsă la suprafața pielii din glandele sebacee aflate profund în piele. El nu oferă, însă, niciun avantaj în ceea ce privește hidratarea pielii", spune doctorul Laurențiu Vlădău, medic specialist dermatolog în cadrul Clinicii Hebra Dermatologie.

Aceasta este menținută datorită unor lipide produse ca urmare a procesului de reînnoire a epidermului la fiecare 28 de zile, care formează o anvelopă de protecție împotriva pierderilor de apă și care au o compoziție diferită de cea a sebumului.

Principala moleculă care are rol în hidratare este acidul hialuronic din stratul mijlociu al pielii care fixează și menține apa în derm.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel