Top cancer. O româncă moare o dată la trei ore. TOT ce trebuie să știi

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Centrul FILIA organizează, în București, o întâlnire dedicată femeilor, în care acestea vor putea discuta cu Dr. Carmen Ungurean, de la Institutul Național de Sănătate Publică, despre cele mai răspândite tipuri de cancer printre femeile din România - cancerul mamar și cervical.

În cadrul evenimentului, organizatorii își propun ca participantele să își formeze o imagine clară despre cancerul de sân și de col uterin, pornind de la prevenire, până la diagnosticare, tratare și modalități de gestionare a afecțiunii.

Clasament dureros

România ocupă primul loc în UE în ceea ce privește decesele cauzate de cancerul de sân, col uterin și ovarian! Cancerul mamar este cea mai frecventă formă de cancer care apare în populația României - în fiecare oră este depistat un caz nou și la fiecare 3 ore o femeie moare din această cauza. În anul 2017, cancerul de sân a cauzat 3.468 de decese în România.

De asemenea, anual, în România sunt diagnosticate aproximativ 4.300 de cazuri noi de cancer de col uterin, din care peste 2000 de cazuri rezultă în deces. Cancerul de col uterin este principala cauză de mortalitate prin cancer pentru femeile din România cu vârste între 15 și 44 de ani - 6 femei mor zilnic din această cauză.

Întâlnirea va avea loc pe 29 ianuarie, începând cu ora 18:00, la sediul Centrului FILIA, de pe Strada Lirei 10. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Mai multe informații pot fi solicitate la numerele de telefon 0213138024 / 0753023182 sau la adresa de email [email protected].

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel